utorak, 13. listopada 2009.

Kroatische keuken

Kroatische keuken

Bemonstering Kroatische keuken is een van de hoogtepunten van een bezoek aan Kroatië. Hoewel het kan worden overdreven om te zeggen het hele land is opgebouwd uit fijnproevers, het is waar dat de Kroaten plaats een hoge prioriteit op vers, goed bereid voedsel. Je kunt zelfs willen een Kroatisch recept zelf proberen van een van deze mooie Kroatische kookboeken.! Dineren in Kroatië is een algemeen ontspannen ervaring vooral opmerkelijk omdat je goed kunt eten voor de prijs. Budget vindt zichzelf eten lekkere lokale specialiteiten voor een fractie van wat ze zouden betalen thuis .. Net als veel van de Kroatische cultuur, de keuken is onderverdeeld in de kust (Istrië en Dalmatië) en interieur smaken (meestal van Zagorje die Zagreb en het noordwesten van Kroatië omvat) met een sub-categorie van Slavonisch gerechten uit Oost-Kroatië. Na zijn items vind je bijna overal in Kroatië: Börek
Gedurende het voormalige Joegoslavië, dit zware kaas, vlees of appel gebak was het ontbijt van de keuze voor de boeren en vissers. Je ziet grote dienbladen van de spullen in Gracing de ramen van banketbakkers en fast food gewrichten. Cevapcici (uitgesproken als Chev ap chee tse)
Antwoord van Kroatië tot de hamburger, is deze gehaktbal gemaakt van pittige rundvlees of varkensvlees. Raznjici (uitgesproken razh nyee chee)
Een ander snel te behandelen, dit is een soort van Shish kebab. Palacinke (uitgesproken kier pala eh)
Dit crêpe-achtige dessert is een pannenkoek vaak gevuld met walnoten of chocolade en soms geserveerd met ijs. Blitva
Snijbiet gekookt en geserveerd met olijfolie, aardappelen en knoflook is een eenvoudig en heerlijk bijgerecht geserveerd dat is in heel Kroatië. Pag Kaas
Gemaakt op het eiland Pag, deze scherpe, schapenkaas is een delicatesse in heel Kroatië. Het is vaak diende als een voorgerecht, dun gesneden met olijven op de zijkant. Bakalar
Gedroogde kabeljauw wordt bereid op verschillende manieren en wordt traditioneel geserveerd op kerstavond. Pizza
Zelfs als het niet was uitgevonden in Kroatië, is de kwaliteit van de pizza aangeboden uitstekend. Het deeg wordt meestal zelfgemaakte en neigt te dik en brood-like.

Nema komentara:

Objavi komentar